fbpx

Régóta tanulsz angolul? Értsd meg egy életre!

Az Angol hétvége kurzusok célja, hogy magadévá tedd a teljes nyelvet. Hogy végre örömmel gondolj az angol nyelvre. Otthonos területként.

Az angol hétvégék felépítése:

1. Elméleti nap:
Az Angol hétvége Elméleti nap legyen az első, ahová jelentkezel. A Gyakorlati nap az Elméleti nap nélkül nem értelmezhető. Az Elméleti napon nem szükséges többször részt venni.

2. Gyakorlati nap
A Gyakorlati nap az Elméleti napot követő vasárnapon, de egy későbbi Angol hétvégén is teljesíthető. Igény szerint többször is látogatható.

100% PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA

Ha nem vagy elégedett azzal, amit kaptál, a kurzus ára visszajár.

Angol hétvégék

Az angol hétvégék felépítése:

Első nap, 1. modul

10:00 – 12:20
→ alapok

Itt érted meg a nyelv magját:

 • Mondatszerkezet
 • Segédigék
 • Szófajok
 • Igenevek
 • A jelen idő

Első nap, 2. modul

13:00 – 15:20
→ Kiegészített alapok

Itt érted meg a gondolati tereket:

 • A múlt idő
 • Harmadik személy
 • Birtoklás
 • Speciális szerkezetek
 • A bizonyosság

Első nap, 3. modul

15:30 – 17:50
→ Alkalmazott nyelv

Itt használod fel a tudásod:

 • A bizonytalanság
 • A jövő idő
 • Feltételes mód
 • Hangulati segédigék
 • Az összes igeidő

Második nap, 4. modul

11:00 – 16:50
→ Gyakorlat

A Gyakorlati nap célja, hogy:

 • megszokd, hogy angol mondatokat alkotsz,
 • bátran elkezdj beszélni és írni, tudván, hogy helyes mondatokat használsz,
 • a gondolat értelméből (és NEM a magyar megfogalmazásból) kiindulva alkoss,
 • átlendülj a holtponton és áttörd a csendet magad előtt.

Az Angol hétvége Elméleti napja három egymásra épülő modulból áll. A három modul során a nyelv egy-egy rétegét ismered meg. Az első nap végére képes leszel bármilyen emberi gondolat kifejezésére angolul. Érteni fogod, hogy az igeidők és a nyelvi szerkezetek hogyan épülnek fel. Egy szövegalkotási folyamatot építünk fel, amellyel biztos lehetsz abban, hogy helyesen alkalmazod a nyelvet.

Az Angol hétvége Gyakorlati napján (közvetlenül az Elméleti nap után) ezt a folyamatot tesszük gyorsabbá. Felhasználjuk az Elméleti napon tanultakat a következő területekhez: Mondatalkotás, Igeidő-váltás, Kombinált igeidők, Feltételes mód, Reported speech, Kötőmód, Főnévépítés, Határozó-építés.

A Gyakorlati nap feltétele az Elméleti nap teljesítése.
Az Elméleti és Gyakorlati nap egymástól elválasztható, különböző hétvégéken is teljesíthető.

A második nap végére képes leszel választékos és hatalmas mondatokat építeni. Érteni fogod, hogy a fent említett „speciális” nyelvi területek nem különülnek el – éppen úgy épülnek fel, mint a legegyszerűbb mondatok.

Füzetet és íróeszközt ne felejts el hozni (érdemes kék, piros, zöld és fekete színű tollat beszerezni a hétvégére).

RÓLAM

Az én sztorim

2011. óta azon dolgozom, hogy az angol nyelvvel, mint befogadható rendszerrel találkozz. 2013. nyara óta tartok Angol hétvégéket saját fejlesztésű rendszerem alapján, amely 12 év tanulás, majd 12 év fordítóként, tolmácsként végzett munka során leszűrt törvényszerűségekre épül.

Hidd el, az angol nyelv könnyen, gyorsan megismerhető és megérthető. Ennek egy módját szeretném megosztani veled.

Angol hétvége

Résztvevő

éve

Angol hétvége

Mire jó ez? ..és mire nem?

Z

Ha beszélsz:

automatikusan jönnek a mondatok – követik a gondolataidat.

Z

Ha hallgatsz:

ráállsz az angol mondatformákra és meghallod a gondolatokat.

Z

Ha írsz:

azonnal használható módszer a választékos szövegekhez.

Z

Ha olvasol:

a szövegek elemeikre esnek szét az orrod előtt.

Az Angol hétvégén nincs hókuszpókusz, nem mondunk varázsigéket, nem kell alfa-állapotba kerülni. Az agyunk egy meglepő tulajdonságát használjuk ki: azt, hogy képesek vagyunk gondolkodni. Nyilván jó lenne passzívan tanulni. Hipnózisban, relaxálva. Na, itt az nem lesz. Nincs csodamódszer, hacsak az nem csoda, hogy az emberi elme lehetőségei határtalanok.

tanulj akár otthon

Online kurzus

Itt két óra alatt megértheted, hogyan magyarázzák egymást a szerkezetek. Két óra után nagyobb mondatokat hozol létre, mint valaha is gondoltad. És tudni fogod, hogy helyesek.

2013-ban, 12 éves fordítói tapasztalattal hoztam létre Az angol nyelv logikája rendszert. Azóta, az Angol hétvége előadások során fejlődött tovább. Végleges formájában most otthonról is megismerheted.

MIÉRT

Miért tanulj angolul?

Utazások

Menj úgy külföldre, hogy magabiztosan használod az angol nyelvet. Hidd el, egy teljesen más, sokkal nyugodtabb nyaralás/városnézés vár rád.

Könyvek & cikkek

Bővítsd a tudásod a számtalan anyaggal, ami sok témában, vagy igazán mélyrehatóan kizárólag angol nyelven érhető el.

Filmek & sorozatok

Eredeti nyelven néznéd a kedvenc alkotásod? Esetleg meg sem jelent magyar szinkronnal/felirattal? Ez sem lesz akadály ezentúl.

Önmegvalósítás

Törj ki a keretek közül. Bár a magyar nyelv gyönyörű, mégis kevés ahhoz, hogy igazán kibontakozhass és megvalósítsd az álmaid.

Karrier

Akár külföldre költöznél, akár „csak” itthonról dolgoznál a nemzetközi piacra, az angol lesz a közös nyelv, amivel megérteted magad.

Hallasd a hangod

Lépj be egy nemzetközi közösségbe a kedvenc témádban és légy a társaság része, aki elmondja, mert eltudja mondani a véleményét angolul.

EZ LESZ AZ UTOLSÓ ANGOL KURZUSOD

100% pénzvisszafizetési garancia!

Jelentkezz még ma!

A helyek korlátozott számban érhetőek el, minden meghirdetett hétvégén maximum 25 fő tud részt venni. A legtöbb esetben kikerül a kijelölt nap előtt akár hetekkel is a ‘SOLD OUT’ tábla. Érdemes időben jelentkezni!

*Kizárólag a kifizetett jelentkezések számítanak a helyek kiosztásánál.

ANGOL HÉTVÉGE

Lásd át az angol nyelvet!

Az angol nyelv logikája rendszer célja, hogy egyben átlásd az angol nyelvet. Millió embert láttam már elveszíteni a türelmét, a lelkesedését pusztán azért, mert nem látszik a tanulás vége. Ezért mutatom meg, hogy meddig tart a nyelv. Azért fontos egészében látni a nyelvet, mert akkor nem lesz ott többé a terhes gondolat, hogy „még nagyon sok van hátra”. És azért fontos rendszerben látni, hogy ne megjegyezni kelljen, hanem megérteni! (Mellesleg: amit átlátsz, azt meg is érted.) A magolásnak vége lehet. Egyszer s mindenkorra. A tanulás viszont elindulhat. Az igazi tanulás. Amikor minden új szót felhasználhatsz húszezerféleképpen.

Tehát mit jelent egészben átlátni a nyelvet? Tudni, hogy hogyan épül fel az angol nyelv. Így bátran, magadtól készíthetsz mondatokat, bármilyen igeidőben és szerkezetben, és tudni fogod, hogy helyesek. Önállóan nekiállhatsz angol szövegeket olvasni, és minden szerkezet ismerős lesz benne. Semmi sem állja útját a mondatok megértésének.

Saját szellemi térkép

Háromdimenziós szellemi térképet alkotsz. Meglátod a nyelv belső működését. Megtanulod, hogyan kell ránézni egy angol mondatra, és hogyan alkothatod meg azt.

Megszületik benned a nyelv érzete.

A nyelv a gondolkodásunkat tükrözi. Azt tudjuk mondani, amire gondolni tudunk. Éppen ezért alakult ki. Ezért a saját gondolataid, saját kapcsolódási pontjaid elengedhetetlenek a nyelv megértésében.

Logikai minták alapján

Az angol nyelv logikája rendszer egyszerű képleteket ad a kezedbe a nyelv lebontásához és a mondatok megalkotásához.

A segédigék, a szófajok és az igeidők harmóniájának megismerésével többé nem lesz félelmetes az idegen nyelv – logikus építményt látsz majd benne, amely a szemed láttára bomlik érthető és újraalkotható elemekké.

Az angol nyelv logikája rendszer „belülről” halad „kifelé”. Teljes képet kapsz, amely érvényes minden szerkezetre, a leghosszabb és legbonyolultabb mondatokra is.

Rendszerszemlélet

A koncepciók mentén összehasonlíthatatlanul gyorsabb a tanulás. Nem elemeket tanulsz, hanem építőkockákat, amelyekre az egész angol nyelv épül. Egészében láthatod át a működését, és biztos lehetsz benne, hogy helyes mondatokat alkotsz.

Az angol nyelv logikája rendszer azért jött létre, hogy koncepciókkal helyettesítse a definíciókat. Logikus rendszereket nagyon gyorsan tanul az emberi agy. Gondolj bele! Mennyi idő alatt értesz meg egy bonyolult társasjátékot? Két, legfeljebb három óra. Ha úgy tetszik, az angol nyelv sem más, mint egy játék, kötött szabályokkal.

Mégis úgy tanuljuk, mint tananyagot, önkényes információhalmazt. ↓

Mintha meg kellene jegyezni a következő számsort: 714212835424956637077849198105112119126133140
147154161168175182189196203210217224231238245

A számsor újraalkotásához (a 7 többszöröseinek számjegyei) két koncepciót (a tízes számrendszert és az összeadás fogalmát) kell ismerni, míg memorizálásához 90 elemet kell fejben tartani. Hasonló módon csökkenthető a megtanulandó elemek száma bármilyen rendszeren belül – az angol nyelv esetén is.

Ha ismersz néhány koncepciót – a segédigék, az igenevek, a mondatszerkezet működését -, kirajzolódik az egész nyelv. Az összes lehetséges mondat.

Tudom, hogy a nyelvtanulás véget nem érő folyamatnak látszik, mert az „elejétől” tart a „vége” felé. De soha nem éri el.

Az angol nyelv logikája rendszer „belülről” halad „kifelé”. Teljes képet kapsz, amely érvényes minden szerkezetre, a leghosszabb és legbonyolultabb mondatokra is.

Tudom, milyen érzés újra nekiállni egy tanfolyamnak, miután két, három, tíz alkalommal belekezdtél.

Tudom, hogy milyen elkezdeni tanulni azzal az érzéssel, hogy még előtted van az EGÉSZ NYELV.

Tudom, milyen azt érezni, hogy „nekem sosem fog menni”.

Nem veled van a baj!

Az nem elég jó, ahogy eddig az angollal találkoztál.

Szótárfüzetek, munkafüzetek, unalom, kilátástalanság. Ugye ismerős?
Na, ez az, amibe nincs kedved belefogni. Teljesen érthető.

Jó helyen vagy.

Az Angol hétvégén megmutatom, melyek azok a trükkök, amelyekkel a lehető leggyorsabban és legnagyobb eredménnyel láthatod át a nyelvet.

ANGOL HÉTVÉGE

Miért jó ez neked?

Innen már az első nap úgy fogsz hazamenni, hogy tudod: semmi nehézség nincs az angol nyelvben. Tudni fogod, hogy mit tanultál meg, és soha többé nem fogod elfelejteni.

Megérted, hogy az angol szerkezetek hogyan és miért jönnek létre.

Meglátod, hogy a szerkezetek nem önkényes rendszerek, hanem kötött szabályok megnyilvánulásai, és a nyelv lehetőségei hozzák őket létre.

Megnyílik előtted a nyelv teljes rendszere. Láthatóvá válik, hogy meddig tart, és hogyan követi a gondolkodásunk korlátait.

Átlátod a mondatokat: elemeikre esnek szét a szemed láttára.

Megtudod, hogy:

 • mit és hogyan lehet mondani,
 • miért csak ezeket és így lehet mondani,
 • melyik szerkezet miért jelenti éppen azt, amit jelent.

Megérted az igeidőket és módokat, hogy a mondataidat bármilyen gondolati térben megalkothasd.

Megérted a nyelvi szerkezeteket, és képes leszel azokat magadtól létrehozni.

Mert itt bátran felteheted a legkínzóbb kérdéseidet is, melyekre eddig a „ne keresd benne a logikát!” volt a válasz.

Tetszett, amit eddig láttál?

Találkozzunk a következő Angol hétvégén!

Jelentkezés